loodgieter apeldoorn
schone toiletpot na reparatie in de plaats Apeldoorn

Toilet verstopt. Zelf ontstoppen in 3 kleine stappen

Het toilet spoelt niet vlot door en het toilet waterpijl stijgt langzaam. Verstopt toilet. Een zeer hinderlijk en vies probleem dat vlug moet worden opgelost. In dit artikel zal ik proberen u een paar tips te geven hoe u zelf uw toilet kunt ontstoppen. Wanneer deze tips geen uitkomst bieden, kunt u ten alle tijden een van onze specialisten bellen. Een verstopping in het toilet is meestal binnen een half uur tot een uur opgelost.

Toilet ontstoppen is een vieze klus. Laat het door de vakman doen. Bel loodgieter Apeldoorn

Alvorens u begint met ontstoppen

Ontstop met rubberen handschoenen

In veel gevallen raken toiletten verstopt doordat er voorwerpen in het toilet terecht komen die daar niet horen, zoals tampons en toiletblokjes. Probeer met dikke handschoenen in het toilet te tasten en voorwerpen te verwijderen die daar niet thuishoren.

Benut een plomper

Pak de plopper en zet deze voorzichtig in het toilet. Zorg er daarbij voor dat hij helemaal afsluit. Maak een verticale beweging in het toilet. De plopper beweegt het water heen en weer, waarbij de opstopping los raakt. Trek snel aan de ontstopper om een zuigend effect te creëren. Probeer de opstopping steeds naar u toe te halen ipv deze in de afvoer te duwen.

Soda en natuurazijn

Alvorens u Baking Soda en azijn in het toilet doet, moet u ervoor zorgen dat het toilet zo leeg mogelijk is voor het beste resultaat. Zorg er bovendien voor dat je het correcte Baking Soda gebruikt. Gooi een grote hoeveelheid Baking Soda in het toilet en gooi dan rustig een flacon azijn van een liter in de wc. De combinatie van Baking Soda en azijn maakt het bruisend en schuimend. Laat het geheel minimaal 10-15 minuten in de wc zitten. Giet dan een omvangrijke emmer heet water in het toilet. Let op dat het geen kokend water is, dat is enorm slecht voor de toiletpot en kan de pot scheuren. Vervolgens laat dit een nacht inweken en probeer het toilet de volgende dag door te spoelen.

Deze methode werkt langzaam door de opstopping los te weken. Vanzelfsprekend werkt deze methode niet met harde voorwerpen zoals kinderspeelgoed.

Bovenstaande methodes werken niet, wat kan ik nog doen?

In dat geval is het nodig om de wc er af te halen. Het is niet verstandig om dit zelf te doen om schade aan de wcpot te voorkomen. Het is slim om een van onze loodgieters te bellen. De verstopping is vaak in minder dan 30 minuten gerepareerd, zonder moeite en/of zorgen.
Uw installateurs zijn dag en nacht bereikbaar. Evenals in het weekeinde en op feestdagen. Bel ons: 055-4567890

Overige artikelen

Op zoek naar een loodgieter? Neem contact op