loodgieter apeldoorn
verstopping verhelpen in Apeldoorn

gootsteen opstopping

Een verstopte afvoer in de keuken is een onaangename situatie. Mits onze loodgieters komen wij geregeld met zulke kwesties in aanraking, waarbij de klant aangeeft dat al het mogelijke is gedaan om de verstopping te verhelpen. Maar is dit waar?

In dit artikel gaan we het zien.
Vervelende verstopping in de keukenafvoer? Bel loodgieter Apeldoorn - vaak binnen 1 uur de verstopping verholpen.

Wat is er nodig om een afvoer in de keuken gangbaar maken?

Eerst gaan we bestuderen of de rest van de afvoer in het huis goed doorstroomt. Is dit zo, dan kunnen we concluderen dat het gaat om een plaatselijke opstopping bij de keukenafvoer.

Start eerst met de plopper. Heb je geen plopper in huis dan kunt u deze vaak in de bouwmarkt vinden.

Zet de plopper op de afvoer in de keuken gootsteen. Indien de keukenafvoer gevuld is met water laat dan water onder de zuignap stromen. Houdt hierna een doek tegen het ontluchtingskanaal van de keukenafvoer aan. Dit is het gat in keukenafvoer. Beweeg hierna de plopper omhoog en naar beneden. Doe dit enkele keren. Verhelpt dit niet de kwestie? dan gaat het waarschijnlijk om een complexe verstopte leiding.

Wat nu?

In het kastje onder de gootsteen vind u de sifon, oftewel de zwanenhals. Zet de emmer onder de zwanenhals en haal deze los. Als de sifon verstopt zit komt de verstopping er uit lopen + de inhoud van de gootsteen. Maak de sifon schoon en zet de zwanenhals weer terug op zijn plek. Let op dat u de rubberen ring in de sifon niet weggooit of wegspoelt. Deze ring zorgt er tevens voor dat de sifon waterproof is.

situaties is de kwestie na de hierboven vermelde handeling opgelost. Anders moet een monteur worden ingeschakeld om de hoofdoorzaak van de opstopping nader te analyseren. Loodgieter Apeldoorn zijn 24/7 beschikbaar. Om kosten te besparen, adviseer ik u ons te bellen tijdens kantooruren op 055-4567890.

Van groot belang, wat moet u vooral niet doen?

Gebruik weinig mogelijk ontstoppingsmiddelen. Dit is enorm slecht voor uw riolering en natuurlijk het milieu. In sommige situaties kan het benutten van ontstoppingsmiddelen zelfs de verstopping verergeren of lekkage veroorzaken in de leiding.

Hoe gaat de monteur de leiding gangbaar maken?

Onze mensen gebruiken veelal de veermachine met hierin een trekveer met verschillende koppen. Dit vermeid schade aan de afvoerbuis en zorgt er tevens voor dat de trekveer de obstructie door beukt en verwijderd. doorgaans hopen vetresten zich op in de buis en is dit extreem grote opeenstapeling.

Hoe kan ik vermijden dat de afvoer in de keuken verstopt raakt?

Gebruik regelmatig zuiveringszout in samenstelling met heet water. Dit vermeid dat vetresten zich verzamelt in de afvoerbuis. Mits de buis ernstig verstopt is, zal het zuiveringszout geen zin hebben. Onze loodgieters in de woning moeten komen om de opstopping te verwijderen.
Mits u in penarie hebt en de hierboven beschreven acties helpen u niet. Neem direct contact met ons op. Onze loodgieters zijn dag en nacht bereikbaar op : 055-4567890
Om extra kosten te vermeiden wil ik je adviseren om tijdens kantoortijden een afspraak in te plannen. Dit is stukken voordeliger dan s’avonds of s’nachts ivm toeslagen.

Overige artikelen

Meteen een monteur nodig?