loodgieter apeldoorn
verstopping verhelpen in Apeldoorn

Keukenafvoer ontstoppen - doe-het-zelf tips van de loodgieter

Een verstopte afvoer is een onaangename toestand. Onze monteurs komen dit vaak tegen met de mededeling dat er van alles aan gedaan is om de verstopping te verhelpen. Is dit ook waar?

In dit artikel probeer ik u handvaten te geven en bestuderen wij of u er ook inderdaad van alles aan gedaan hebt.
Loodgieter Apeldoorn nodig om uw keukenafvoer gangbaar te maken? Bel vandaag nog voor het maken van een afspraak.

Wat heb je nodig?

Eerst controleren we of de rest van het rioleringssysteem in de woning correct werkt. Mits dat zo is, is het waarschijnlijk een plaatselijke opstopping in de gootsteen.

Start maar met de ontstopper. Mits u thuis geen plomper hebt, kunt u er doorgaans eentje vinden in de supermarkt.

Positioneer de plunjer op putje van de afvoer. Mits de gootsteen gevuld is met water, laat het water onder de plopper lopen. Houdt een handdoek of stuk plastic tegen de overloop. Beweeg dan de plunjer omhoog en naar beneden. Herhaal dit meerdere keren. Mits de kwestie niet wordt opgelost, dan gaat het aannemelijk om een fikse opstopping.

Wat nu?

Ga richting het keukenkastje, waar de gootsteen boven zit. Hier ziet u de zwanenhals ook wel genaamd zwanenhals. Zet een emmer onder de gootsteen sifon en schroef deze los. Mits de zwanenhals los raakt, valt de opstopping er uit, incl. de inhoud van de gootsteen. Maak de gootsteen sifon schoon en schroef deze weer terug. Let op dat u het ringetje uit de gootsteen sifon niet weghaalt of weggooit. Deze ring sluit de gootsteen sifon af.

Meestal is de kwestie na bovenstaande actie verholpen. Indien dit niet zo is zult u loodgieter Apeldoorn moeten inzetten om te onderzoeken waar de verstopping zit. Wij zijn altijd bereikbaar. Om opslagen in de prijs te vermijden raad ik u aan om ons tijdens kantooruren te bellen op telnr.: 055-4567890

Van groot belang, wat moet u vooral niet doen?

Gebruik weinig mogelijk ontstoppingsmiddelen. Dit is enorm slecht voor uw riolering en natuurlijk het milieu. In sommige situaties kan het benutten van ontstoppingsmiddelen zelfs de verstopping verergeren of lekkage veroorzaken in de leiding.

Hoe gaat de monteur de riolering gangbaar maken?

Zij gebruiken veelal de veermachine met hierin een trekveer met verschillende koppen. Dit vermeid schade aan de afvoerbuis en zorgt er tevens voor dat de trekveer de obstructie door beukt en verwijderd. doorgaans hopen vetresten zich op in de pijp en wordt dit bijzonder grote opeenstapeling.

Hoe verstopping in de keuken vermijden?

Gebruik regelmatig zuiveringszout in samenstelling met heet water. Dit vermeid dat vetresten zich verzamelt in de afvoerbuis. Mits de buis enorm verstopt is, zal het zuiveringszout geen effect hebben. De loodgieters in de woning moeten komen om de opstopping te verwijderen.
Kom je er zelf niet meer uit en werken de bovenstaande handelingen niet. Bel ons. Loodgieter Apeldoorn zijn 24/7 bereikbaar op telnr.: 055-4567890
Om extra kosten te vermijden, raden wij aan een afspraak te maken tijdens kantooruren. Dit is meestal voordeliger dan in de middag of avond, wegens de toeslagen.

Overige artikelen

Op zoek naar een loodgieter? Wij zijn dienstbaar