loodgieter apeldoorn
badkamer douche kop

Makkelijk afvoer in de douche ontstoppen

Onze loodgieters komen dagelijks een dicht zittende doucheafvoer tegen. Regelmatig is het een eenvoudige verstopping dat u zelf kunt oplossen. De hoofdzakelijke oorzaak van deze verstopping is de accumulatie van hoofdhaar, vettigheid en lichaamsolie in de leidingen. Wat deze verstopping ergerlijk maakt, is dat lange haren eenvoudig vuilheid vasthouden, met als resultaat dat de afvoerleiding snel verstopt raakt. Dit leidt tot een enorm onaangename geur dat na verloop van tijd steeds krachtiger wordt.

Snel en vakkundig een doucheputje laten ontstoppen? Contacteer loodgieter Apeldoorn

Hoe kun je zelf een doucheafvoer verhelpen?

Verwijder het rooster waar het douchewater samen komt en maak het schoon.Haal vuil en hoofdhaar weg. Blijft er douchewater staan, probeer de afvoer te ontstoppen met hulp van een ontstopper. Wanneer dit niet werkt, probeer een veer te gebruiken. Zorg ervoor dat het robuust genoeg is en niet breekt in de afvoerleiding, want dat zou toekomstig ellende veroorzaken. Wanneer het nog steeds niet werkt, gebruik dan zuiveringszout. Dit lost normaliter de vetresten op. Let op voor het gebruik van chemicaliën. Het is funest voor leidingen en het milieu. Het kan ook roestvrijstalen doucheputten beschadigen.

Hoe kan ik vermijden dat het doucheputje dicht raakt?

Zorg er voortdurend voor dat het doucheputje beschut is om haren en overige lichaamsresten op te vangen, waardoor ze niet in de afvoer terecht kan komen. Wanneer u een zwanenhals in de afvoerbuis heeft, leeg de zwanenhals dan regelmatig zodat er geen hoofdhaar in de afvoer terecht komt. Gebruik voor je veiligheid immer persoonlijke bescherming bijvoorbeeld handschoenen en/of een bril.

Uiteindelijk zijn lange haren en afscheiding de boosdoener. Benut altijd een douchemuts zodat er zo min mogelijk haren in de douche terechtkomen.

Putje dicht en wil je het niet om dit zelf op te lossen. Bel dan met onze monteurs. Wij zijn altijd beschikbaar op telefoonnummer: 055-4567890.

Andere artikelen

Op zoek naar een loodgieter? Bel ons