loodgieter apeldoorn
badkamer douche kop

Veel gestelde vraag: hoe ontstop je een doucheputje in de badkamer

Onze monteurs komen geregeld een verstopt putje in de douche tegen. Dit is veelal een makkelijke verstopping dat ook zelf op te lossen is. De hoofdoorzaak van deze verstopping is hoofdhaar en lichamelijke vetten en oliën die zich verzamelen in de leiding. Wat de obstructie moeilijk maakt is dat lange haren eenvoudig vuiligheid vast plakt waarmee de leiding snel verstopt gaat zitten. Dit brengt tevens een vervelende geurtje met zich mee wat steeds sterker en vervelender wordt.

Vlug en vakkundig een doucheputje laten ontstoppen? Contacteer loodgieter Apeldoorn

Hoe zelf een doucheput gangbaar maken

Open eerst het zeefje waar het douchewater heen loopt en maak dit netjes. Verwijder de haren en vuiligheid. Wanneer het douchewater blijft staan probeer dan eens met de plomper de afvoer gangbaar te maken. Niet gelukt? probeer daarna een veer. Zorg ervoor dat deze sterk genoeg is en niet los raakt in de riolering, aangezien u dan een additionele probleem er bij heeft gekregen. Indien u nog voortdurend geen succes heeft gebruik dan eens Baking Soda. Dit lost vaak vetresten op. Pas op met het toepassen van ontstoppingsmiddelen. Dit is ongunstig voor uw afvoerleiding en natuurlijk het milieu. Het kan ook loden afvoerleidingen en roetsvrij stalen doucheputten beschadigen.

Hoe voorkom ik een verstopt doucheputje

Zorg er altijd voor dat het doucheputje beschut is om hoofdharen en overige lichaamsresten op te vangen, waardoor ze niet in de afvoer terecht kan komen. Wanneer u een zwanenhals in de afvoerbuis heeft, leeg de zwanenhals dan regelmatig zodat er geen hoofdhaar in de afvoer terecht komt. Gebruik voor je veiligheid immer persoonlijke bescherming bijvoorbeeld handschoenen en/of een veiligheidsbril.

Tenslotte zijn lange haren en afscheiding de boosdoener. Benut dus zoveel mogelijk een douchemuts zodat er zo min mogelijk haren in de douche terechtkomen.

Putje verstopt en wil je het niet om dit zelf op te lossen. Bel dan met een van onze monteurs. Wij zijn dag en nacht beschikbaar .

Andere artikelen

Meteen een monteur nodig?