loodgieter apeldoorn
badkamer douche kop

Hulp nodig - de doucheput is verstopt - vindt hier de oplossing

Onze loodgieters komen dagelijks een verstopte doucheafvoer tegen. Regelmatig is het een eenvoudige verstopping dat u zelf kunt oplossen. De hoofdzakelijke oorzaak van deze obstructie is de accumulatie van hoofdhaar, vet en lichaamsolie in de leidingen. Wat deze verstopping ergerlijk maakt, is dat lange haren eenvoudig viezigheid vasthouden, met als resultaat dat de afvoerleiding snel verstopt raakt. Dit leidt tot een enorm nare geur dat na verloop van tijd steeds krachtiger wordt.

Snel en vakkundig een doucheput laten ontstoppen? Contacteer loodgieter Apeldoorn

Hoe kun je zelf een doucheafvoer verhelpen?

Open eerst het zeefje waar het douchewater samenkomt en maak dit netjes. Verwijder de haren en viezigheid. Wanneer het douchewater blijft staan probeer dan eenmaal met de ontstopper de afvoer te ontstoppen. Niet gelukt? probeer daarna een veer. Let op dat deze krachtig genoeg is en niet afbreekt in de leiding, aangezien u dan een additionele probleemgeval er bij heeft gekregen. Heeft u nog voortdurend geen succes heeft gebruik dan eens Baking Soda. Dit lost vaak vetresten op. Pas op met het toepassen van chemicaliën. Dit is ongunstig voor uw afvoerleiding en natuurlijk het milieu. Het kan ook loden afvoerleidingen en roetsvrij stalen doucheputten beschadigen.

Hoe kan ik vermijden dat het doucheputje dicht raakt?

Zorg er voortdurend voor dat het doucheputje beschut is om haren en overige lichaamsresten op te vangen, zodat ze niet in de afvoer terecht kan komen. Als u een zwanenhals in de afvoerbuis heeft, leeg de zwanenhals dan regelmatig zodat er geen hoofdhaar in de afvoer terecht komt. Draag voor je veiligheid immer persoonlijke bescherming bijvoorbeeld handschoenen en/of een bril.

Ten slotte zijn lang hoofdhaar en vettigheid de boosdoeners van een verstopte afvoerleiding. Draag zoveel mogelijk een badmuts, zodat er zo weinig mogelijk haar in de doucheput terecht kan komen.

Is het doucheputje dicht en kunt u het niet eigenhandig herstellen. Neem dan contact op met één van onze specialisten. Je kunt ons 24/7 bereiken op het volgende telefoonnummer: 055-4567890

Andere artikelen

Op zoek naar een loodgieter? Bel ons